Toont alle 5 resultaten

 • AEG Onderbouw afzuigkap

  AEG
  DUB1611M

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • Exquisit Afzuigkap

  Exquisit
  KSEBH76W

   319,-

 • Siemens iQ300, Onderbouw design kap 60 cm

  Siemens
  LU29051

   312,51

 • Zanussi Onderbouwafzuigkap

  Zanussi
  ZHT611X

   110,-

 • Zanussi Onderbouwafzuigkap

  Zanussi
  ZHT611W

   92,-

Voordelen van een onderbouw afzuigkap

De keuze in afzuigkappen is ruim. De onderbouw afzuigkap onderscheidt zich omdat deze naar verhouding niet duur is. Ook neemt hij weinig ruimte in beslag. Bovendien ben je niet gebonden aan vaste afmetingen, want je hoeft geen schouwkap te installeren. Een onderbouw afzuigkap is dus in elke keuken te plaatsen. In de meeste gevallen wordt de onderbouw afzuigkap onder een keukenkastje geïnstalleerd. Maar je kunt hem ook los ophangen waar je wilt. Dus deze afzuigkap biedt je veel vrijheid.

Lucht afvoeren of recirculatie

Als je een onderbouw afzuigkap koopt, kun je kiezen tussen een recirculatie afzuigkap of een model met luchtafvoer.

Recirculatie

Kies je voor een recirculatie onderbouw afzuigkap dan heeft deze een motor. De motor zorgt ervoor dat de afzuigkap de lucht tijdens het koken opzuigt, vervolgens filtert en dan weer terug in de keuken blaast. De koolstoffilters in de onderbouw afzuigkap met recirculatie absorberen de geuren en het vuil uit de lucht. De lucht in de keuken wordt zo dus gefilterd. Dit is de reden dat een recirculatie afzuigkap geen luchtafvoer naar buiten vereist. Een recirculatie model is vooral handig voor keukens waarin geen luchtafvoer naar buiten kan worden gerealiseerd. Dit is bijvoorbeeld het geval in appartementen.

Lucht afvoeren

Wanneer je kiest voor een onderbouw afzuigkap die werkt met luchtafvoer, dan dien je rekening te houden met het plaatsen van een afvoerbuis. Bij een onderbouw afzuigkap die onder een keukenkastje wordt geplaatst wordt de luchtafvoerbuis weggewerkt in het keukenkastje. De ziet er netjes uit. Maar er is wel een nadeel: je verliest een deel van de bergruimte in je keukenkastje. Je kunt de onderbouw afzuigkap met luchtafvoer ook los aan de wand plaatsen. In dat geval is de afvoerbuis minder makkelijk weg te werken; je ziet deze over de muur lopen. In zo’n geval kun je besluiten om te kiezen voor een alternatief type afzuigkap zoals een wandschouwkap of eilandschouwkap. Bij deze types afzuigkap wordt de afvoerbuis wel uit het zicht geplaatst. Een los geplaatste onderbouw afzuigkap met luchtafvoer is wel een goede keuze als je keuken beschikt over centrale luchtafvoer.

Waarop letten bij de aanschaf?

Wanneer je je keuze hebt gemaakt tussen een onderbouw afzuigkap met luchtafvoer of met recirculatie, is de volgende stap om de gewenste breedte van je afzuigkap vast te stellen. Je hoeft daarbij geen rekening te houden met nismaten, want je bouwt de onderbouw afzuigkap niet in tussen de bovenkastjes. Je hebt de keuze uit twee maten onderbouw afzuigkappen: 60 centimeter breed of 90 centimeter breed. De breedte van je kookplaat bepaalt de breedte van de afzuigkap. Het is namelijk van belang ervoor te zorgen dat je onderbouw afzuigkap minstens even breed is als je kookplaat. Hij mag ook breder zijn, maar niet smaller. Want in het laatste geval voert de afzuigkap niet optimaal de kookdampen af. Vergeet ook niet te letten op de benodigde afzuigcapaciteit. Een onderbouw afzuigkap heeft een lagere afzuigcapaciteit dan veel andere modellen. Dus het is van belang om vooraf goed te controleren welke afzuigcapaciteit er minimaal nodig is in jouw keuken.

Een afzuigkap in de stijl van je keuken

Als je de technische specificaties van je nieuwe onderbouw afzuigkap hebt vastgesteld, kun je je nieuwe exemplaar uitkiezen. Bij Keukensale vind je een grote collectie onderbouw afzuigkappen. We bieden afzuigkappen in diverse stijlen, modellen en kleuren. Zo is er altijd wel een onderbouw afzuigkap te vinden die goed past in de interieurstijl van je keuken en de rest van je keukenapparatuur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke afzuigkap in RVS. Of wat denk je van een zwarte onderbouw afzuigkap? Deze kleur is momenteel een echte trend. Zeker bij keukendeuren en ramen met zwarte omlijsting staat een zwarte afzuigkap stijlvol. Voor de perfecte moderne uitstraling kies je daarbij ook voor een gootsteen en keukenkraan in de kleur zwart.

Volop inspiratie

Keukensale inspireert je graag wanneer je een onderbouw afzuigkap zoekt. Daarom tonen we je op onze inspiratiepagina’s prachtige voorbeelden van keukens in allerlei stijlen. Van landelijk en Scandinavisch tot modern en industrieel. Ook geven we je advies over keukenrenovaties en suggesties voor de indeling van je keuken. Bekijk eens rustig onze online collectie onderbouw afzuigkappen!

Deskundig advies

Heb je je keuze gemaakt? Dan maak je een afspraak bij een van de showrooms van Keukensale. Daar staan onze keukenspecialisten je graag te woord. Zij geven je deskundig advies zodat je de juiste onderbouw afzuigkap voor je keuken kunt kiezen. Kijk ook eens rond in de showroom en doe inspiratie op voor een compleet nieuwe keuken. Onze specialisten helpen je graag.